Evenimentele zilei de 2 iulie - Bzza de Timisoara

Evenimentele zilei de 2 iulie

1644: Batalia de la Marston Moor: fortele Parlamentului englez au obtinut o victorie decisiva impotriva regalistilor, in cadrul Razboiului civil. Fanii lui Mircea Badea comemoreaza aceasta remarcabila victorie a democratiei printr-un concurs de injuraturi la adresa lui Basescu, desfasurat pe Twitter.

1853: Armata rusa invadează Turcia; inceputul razboiului din Crimeea. Vom auzi destul de des aceasta formulare, armata rusa avand un palmares bogat in acest sens.

1937: Pilotii americani Amalia Earhart si Fred Noonan, care au incercat sa zboare in jurul lumii, au fost dati disparuti deasupra Oceanului Pacific. Analistii istorici Gadea, Ciutacu si Ciuvica se reunesc in seara aceasta intr-o editie speciala a emisiunii “Sinteza zilei” pentru a dezbate acest eveniment: Accident sau razbunare politica? Sunt cei doi piloti victime ale santajului practicat de Traian Basescu?

1504: A decedat Stefan cel Mare si Sfant, domn al Moldovei (1457-1504) si ales de ProTV drept cel mai mare roman. Sarbatorit zilnic de vasluieni, care sunt prezenti in crasme inca de la 6 dimineata, marele domnitor va fi comemorat astazi in prezenta altui mare domnitor, Mihai Viteazul (rol jucat de maestrul Gigi Becali).

1951: S-a nascut Gheorghe Visu, actor roman de teatru si film. Cum cine e ala? State de Romania! O frumoasa petrecere surpriza va fi organizata de Stefan Banica Jr., care se declara impresionat de firul epic al serialului, sustinand ca isi retraieste copilaria prin el.

1960: Panciu, Vrancea, România, Planet Earth. S-a nascut politicianul roman Dan Nica, membru al Partidului Social Democrat si fost ministru al comunicatiilor si tehnologia informatiei. Din cate am inteles, din nou ministru. De asta nu facem misto, ca acum ei sunt la putere si e in stare sa ne gaseasca IP-ul si sa ne trimita un DDoS Attack, iar sysadmin-ul nostru nu a activat inca firewall-ul.

One Comment

  1. Vincent says:

    Exceptional de interesante foaiortfgi!1964, un Bucuresti curat, aerisit, cu oameni optimisti, femei elegante! Anii fericiti ai studentiei, ai visurilor ce pareau realizabile..1986, anul dezastrului de la Cernobil! Locuitorii unei capitale murdare, sufocata de lozinci si portrete , in permanenta goana dupa articole de prima necesitate.Minunata ideea de a ne aminti si un an si celalalt.

Leave a Comment

*