Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter in Timis dupa ce rugbistii timisoreni au facut concomitent 3 flotari si doua abdomene! - Bzza de Timisoara

Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter in Timis dupa ce rugbistii timisoreni au facut concomitent 3 flotari si doua abdomene!

RCM-TimisoaraCutremur cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richetr in aceasta dupa amiaza in judetul Timis. Din fericire, seismul nu a produs pagube materiale si a fost resimt doar de către populaţia activă din cartierul Ronat, Timisoara. Specilaiștii spun că e normal ca activitatea sesmică să fie sporită.

”Din ce știm noi rugbiștii și-au început antrenamentele pentru a-si lua revansa fata de anul 2014 cand au castigat doar Cupa Romaniei. Probabil că seismul s-a produs după ce toți cei 30 de componenți ai echipei au făcut în același timp 3 flotări și două abdomene”, a  explicat Nelu Cutrămurătorul unul dintre oamenii de știință de la Institutul zonal de seismologie, Banat – Crișana.

Conform acestuia, cea mai ridicată activitate seismică în zonă s-a înregistrat în urmă cu aproape o lună atunci când rugbiștii timișoreni au jucat semifinala campionatului național cu Farul Constanța.

Seismologii consideră că există o posibilitate de 0,1% ca un cutremur devastator să afecteze cartierul Ronaț în următorii 30 de ani. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla doar dacă aici se va susține o Cupă Mondială ori vreo etapă din Six Nation, lucru puțin probabil că se va întâmpla în următoarele 3 decenii la Timișoara.

Leave a Comment

*