Sondaj! Cum se aranjeaza corect o masa festiva! Iphone-ul sau Smartphone-ul se pun in dreapta sau in stanga?

Sondaj! Cum se aranjeaza corect o masa festiva! Iphone-ul sau Smartphone-ul se pun in dreapta sau in stanga?

aranjament-masa
A fi o gazda perfecta poate fi considerat o adevarata arta. De aceea, pentru a veni in sprijinul celor interesati, specialistii nostri va recomanda cum sa aranjati masa, in noua era, cea a tehnologiei. Astazi vom vorbi despre aranjarea masei si locul in care se pune furculita, cutitul si bineinteles nelipsitul Smartphone ori Iphone.

Bogdanel Cearceaf, specialist in aranjarea mesei de peste treizeci de ani, este de parere ca Iphone-ul sau Smartphonul se pune chiar pe farfuria de serviciu, in locul servetului.

“Servetul a ajuns de vreo 7-8 ani un accesoriu care nu mai este la moda. Asta si pentru ca noi, oamenii care am trecut prin era comunista puneam doar servetelul in locul mancarii. In opinia mea, locul servetelului a fost luat de telefonul mobil”, spune acesta.

Cearceaf este insa contrazis de Maricica Mielusel, un designer interior mai modern.

“Domnul Cearceaf este comunist. Ar trebui sa ne lase pe noi astia mai tineri, pentru ca dumnealui foloseste doar telefonul fix”, l-a intepat Mielusel pe Cearceaf.

Trecand la subiect, tanarul designer spune ca locul Smartphone-ului sau al Iphone-ului este langa tacamurile pentru felul principal.

“Acolo trebuie sa stea, in partea dreapta, pentru ca in majoritatea cazurilor toti consumatorii sunt dreptaci, deci accesul la Facebook, Whats’up sau Twitter nu va fi ingreunat. Unde ai vrea sa-l punem, in locul furculitei pentru peste?”, se intreaba retoric Mielusel.

In cele din urma, Viorel Spermache, ospatar la un fast-food din Calea Girocului, Timisoara, spune ca el aranjeaza masa in functie de clientii care-i calca pragul localului.

“Daca-i muncitor necalificat nu-i pui cutit si se prinde el ca acolo trebuie sa-si puna Smartphone-ul. Daca-i inginer, nu vine sa manance la fast food, deci nu aranjezi in niciun fel masa. Si la profesori ori doctori e simplu. Fiind parliti le e rusine sa-si scoata telefoanele, deci nu le aranjezi in niciun fel masa. La corporatisti le lasi loc mai mare ca ei trebuie sa-si puna si laptopul”, spune Spemarche.

Leave a Comment

*