Nici bacteriile de la Victor Babes nu o duc prea bine! Sunt in stare grava la ATI! - Bzza de Timisoara

Nici bacteriile de la Victor Babes nu o duc prea bine! Sunt in stare grava la ATI!

Controlul efectuat de inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis a scos la iveala ceva de neimaginat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timisoara. Acestia au descoperit ca in saloanele cu pereti scorojiti, cu paturi ruginite nu doar pacientii sunt in pericol, ci si bacteriile.

La o analiza mai amanuntita, DSP a observat ca bacteriile escherichia coli sau clostridium welchii erau in stare extrem de grava, din cauza conditiilor inumane din spital.

Specialistii in domeniul sanatatii spun ca saloanele parca din alta viata de la Victor Babes sunt un adevarat pericol pentru bacterii sau virusi.

“Tendinta lor este sa se dezvolte, sa devina imune la ce e nou. Va dati seama ca la cum arata saloanele acolo n-au nicio sansa sa supravietuiasca. Acolo-i parca in Evul Mediu…”, spun specialistii.

Medicii au dispus ca toate bacteriile aflate in nesiguranta sa fie imediat transferate la Sectia de Terapie Intensiva, poate poate mai pot fi readuse la viata.

“Sansele lor de supravietuire sunt minime. Urmatoarele 48 de ore vor fi decisive. Va asiguram ca beneficiati de transparenta in comunicarea evolutiei starii de sanatate a bacteriilor”, transmit pentru bzza.ro reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase Timisoara.

Leave a Comment

*